Hrvatska
    |         |      I. Izjava o zaštiti privatnosti za Avon Ladies, Zone Managere i Sales Leadere

  II. Izjava o zaštiti privatnosti za kupce

  III. Upotreba kolačića
  I. IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI ZA AVON LADIES, ZONE MANAGERE I SALES LEADERE

 1. Tko je odgovoran za vaše osobne podatke?
  Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na osobne podatke Avon Ladies, Zone Managera i Sales Leadera. Pojmovi „Avon“, „mi“, „nas“ ili „naš(e)“ u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti odnose se na Avon Kozmetika d.o.o. (Bani 110, 10010 Zagreb, Croatia) koji djeluje kao voditelj obrade vaših osobnih podataka. To znači da Avon odlučuje o svrsi i načinu na koji se obrađuju vaši osobni podaci.
  Ovisno o vašoj ulozi, vaše osobne podatke također mogu obraditi Zone Manageri i Sales Leaderi kao neovisni regulatori osobnih podataka. To znači da Zone Manageri i Sales Leaderi mogu neovisno o poslovanju društva Avon obrađivati vaše osobne podatke u svrhe za koje se odluče i na način na koji odluče. Na primjer, vaše osobne podatke mogu obraditi Zone Manageri i Sales Leaderi, što im omogućuje da vam pruže podršku u poslovanju s društvom Avon. Zone Manageri i Sales Leaderi općenito će upotrebljavati vaše osobne podatke na način koji je u skladu s ovom Izjavom o zaštiti privatnosti. Ako vaše osobne podatke upotrijebe na drugačiji način, dužni su vam pružiti dodatne informacije o zaštiti privatnosti te poduzeti odgovarajuće radnje kako bi obrada bila u skladu sa obvezama prema važećim pravu o zaštiti podataka.

 2. Osobni podaci koje prikupljamo o vama
  Pod pojmom „osobni podaci“ u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti podrazumijevamo informacije koje se odnose na vas i omogućuju nam da vas identificiramo, bilo izravno ili u kombinaciji s drugim informacijama koje možda imamo. Podatke dobivamo izravno od vas ili od Avon Ladies, Zone Manageri i Sales Leaderi koji nam ih mogu pružiti. Možemo prikupiti sljedeće osobne podatke o vama:

  • Vaše ime i pojedinosti za kontakt (titula, prezime, ime, eventualna druga imena, poštanska adresa, druga adresa za dostavu, adresa e-pošte, telefonski brojevi)
  • Vaš datum rođenja
  • Vaši bankovni podaci
  • Informacije o vašim kupnjama putem tvrtke Avon, provizijama i evidenciji popusta te informacije o liniji izvješćivanja, kao i informacije o vašim željama za određene vrste proizvoda
  • Komunikacije koje razmjenjujete s nama (na primjer, vaše poruke e-pošte, pisma, pozivi ili objave i poruke na društvenim medijima. To može uključivati komunikaciju s drugim neovisnim prodajnim predstavnicima tvrtke Avon, kao što su Zone Manageri i Sales Leaderi, koja se dijeli s nama)
  • Informacije o načinu na koji upotrebljavate našu web-stranicu ili našu mobilnu aplikaciju Na našoj web-stranici i mobilnoj aplikaciji upotrebljavamo kolačiće i druge slične tehnologije (kao što su Flash LSO i pikselne oznake). Kolačići su mali dijelovi informacija koje vaš preglednik pohranjuje na tvrdom disku računala. Omogućuju vam da se krećete na našoj web-stranici ili aplikaciji, a nama omogućuju pružanje različitih značajki, kao što je mogućnost da ostanete prijavljeni na našoj web-stranici. Više informacija o tome kako upotrebljavamo kolačiće i kako ih možete ukloniti pročitajte u našoj Izjavi o kolačićima (www.avon.hr)
  • Provjera identiteta i kreditne sposobnosti (putem agencije za kreditnu preporuku)

 3. Kako i zašto upotrebljavamo osobne podatke koje prikupljamo (i na kojoj pravnoj osnovi)
  Za Avon Ladies, Zone Managere i Sales Leadere, vaše osobne podatke upotrebljavamo u sljedeće svrhe:

  • Za ispunjavanje vaših narudžbi, omogućivanje odgovarajućih provizija, popusta i ostalih pogodnosti te upravljanje vašim računom za Avon Ladies
  Kada vi postavite narudžbu kod nas, upotrebljavamo vaše osobne podatke da bismo ispunili tu narudžbu i omogućili odgovarajuće provizije, rabate, popuste i dodatne pogodnosti. Na taj način ispunjavamo ugovorne obveze prema vama. Također možemo upotrijebiti vaše podatke za provjeru identiteta prije nego što vam omogućimo kredit za naše proizvode i za provjeru kreditne sposobnosti radi potraživanja ili obrane svih pravnih potraživanja, uključujući i bilo kakav dug koji imate, kako bismo ispunili naše poslovne interese osiguravajući odgovarajuću provedbu naših zakonskih prava.

  • Za komunikaciju s vama i upravljanje našim zajedničkim odnosom
  Možemo vam se javiti e-poštom, SMS-om ili telefonom zbog administrativnih ili operativnih razloga, primjerice kako bismo vam poslali potvrdu o vašoj narudžbi i plaćanjima. Na taj način ispunjavamo svoje zakonite poslovne interese u dijeljenju relevantnih informacija s vama i osiguravamo da ste u tijeku sa svojim narudžbama

  • Za prilagođavanje i unapređivanje vašeg iskustva kao Avon Lady
  Možemo upotrebljavati vaše osobne podatke da bismo prilagodili našu uslugu prema vašim potrebama i željama te vam pružili prilagođeno iskustvo za Avon Ladies. Na primjer, možete nam navesti određene želje u vezi s lokacijom na koju želite da se vaša narudžba isporuči.Također možemo prikupiti informacije o načinu na koji upotrebljavate našu web-stranicu. Na taj način ispunjavamo naše poslovne interese kako bismo vam prikazali proizvode za koje smatramo da bi vam mogli biti korisni te kako bismo vam odgovorili na sva vaša pitanja.

  • Da bismo vas obavijestili o našim proizvodima i ponudama koje bi vam se mogle svidjeti
  Da bismo vam pomogli kupiti/prodati proizvode društva Avon, možemo vas kontaktirati e-poštom, SMS-om ili telefonom s informacijama o našim proizvodima i ponudama. Možemo upotrebljavati informacije koje imamo o vama (uključujući vašu povijest kupnje) kako bismo izgradili profil o vašim željama te vam poslali proizvode i ponude prilagođene vama kako bismo osigurali najučinkovitiji tijek poslovanja. Ako ne želite primati naša marketinška priopćenja (npr. e-poštu), obratite nam se ili kliknite poveznicu „otkaži pretplatu“ u marketinškim porukama e-pošte.

  • Da bismo poboljšali naše usluge, ispunili administrativne svrhe i zaštitili poslovne interese
  Poslovne svrhe za koje ćemo upotrebljavati vaše osobne podatke uključuju računovodstvo, naplatu, reviziju, provjeru identiteta, sigurnosne i pravne svrhe, statističke i marketinške analize, testiranje, održavanje i razvoj sustava. To će uključivati upotrebu vaših osobnih podataka u skladu s našim zakonskim obvezama, primjerice obvezom održavanja porezne evidencije. Tamo gdje ne postoji posebna zakonska obveza koju moramo ispuniti, obrađujemo osobne podatke kako bismo udovoljili našim zakonitim interesima u upravljanju poslovanjem i održavanju točnih i ažuriranih evidencija.

  Ako ste Zone Manager ili Sales Leader, uz gore navedene ciljeve Avon može upotrebljavati vaše osobne podatke za pružanje podrške društvima drugih Avon Ladies i Sales Leadera, a posebno izvješćivanje o podacima o učinku prodaje.

  Ako se protivite upotrebi vaših osobnih podataka radi ispunjavanja gore navedenih svrha, obratite nam se. Iako je vaša odluka o pružanju osobnih podataka društvu Avon uglavnom dobrovoljna, ako ne pružite određene informacije, Avon možda neće moći ostvariti neke od svrha navedenih u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti. Na primjer, moramo znati vaše ime i poštansku adresu prije nego što vam pošaljemo proizvode i moramo znati pojedinosti o plaćanju kako bismo vam mogli naplatiti kada kupujete proizvode.

 4. Način na koji možemo dijeliti ili prenositi podatke koje prikupimo
  • Kupcima društva Avon
  • Zone Managerim i Sales Leaderima;
  • drugim grupacijama tvrtke Avon (popis tvrtki potražite na https://www.avonworldwide.com/countries );
  • dobavljačima koji nam pružaju usluge kako bi nam pomogli u vođenju našeg poslovanja te poboljšanju usluga i vašeg iskustva kao Avon Lady (npr. agencijama za kreditnu preporuku koje vrše provjere kreditne sposobnosti i identiteta); i
  • državnim vlastima

  Dijeljenje će se odvijati u gore navedene svrhe ili u skladu s konkretnim zakonskim obvezama kojima podliježemo.

  Avon koristi odgovarajuće zaštitne mjere kako bi zaštitio osobne podatke koji se prenose u zemlje izvan Europskoga gospodarskog prostora, a za koje se smatra da pružaju nižu razinu zaštite osobnih podataka. Standardne ugovorne odredbe odobrene od strane Europske komisije i drugi pravno prihvatljivi mehanizmi prijenosa se koriste od strane naših pružatelja usluga e-pošte, IT podrške te održavatelja IT sustava. Kako bi se zaštitili osobni podaci predstavnika koji se prenose našem društvu-majci, Avon Products Inc. ima certifikat za EU-US Privacy Shield Program. Za više informacija posjetite https://www.avonworldwide.com/privacy-shield.html i www.privacyshield.gov ili nas kontaktirajte pomoću detalja navedenih u nastavku kako biste vidjeli primjerak relevantnih zaštitnih mjera.

  Ako odlučite staviti poveznicu na web-stranice trećih strana putem naše web-stranice, treće strane mogu prikupljati informacije o vašoj upotrebi naše web-stranice. Slično tome, ako odlučite upotrebljavati sadržaj društva Avon na društvenim medijima, treće strane mogu prikupljati informacije. Informacije koje prikupljaju usluge društvenih medija treće strane podliježu pravilima o privatnosti trećih strana. Ako se sa web-stranice društva Avon usmjerite na web-stranicu treće strane, društvo Avon nije odgovorno za obradu vaših osobnih podataka koju vrši treća strana.

 5. Koliko dugo zadržavamo vaše osobne podatke
  Avon će upotrebljavati i čuvati vaše osobne podatke onoliko koliko bude trajao vaš odnos s tvrtkom Avon i koliko bude potrebno uzimajući u obzir sve tekuće obveze koje imamo (npr. pohranjivanje podataka u računovodstvene svrhe) ili duljinu vremena koje je određeno za početak ili obranu svih pravnih zahtjeva. Ako želite detaljnije vremenske rokove, obratite nam se. Prestat ćemo obrađivati vaše podatke za izravni marketing, uključujući aktivnosti profiliranja, ako se usprotivite takvoj obradi vaših podataka ili ako povučete suglasnost za obradu nakon prethodno pruženog pristanka.

 6. Vaše odgovornosti
  • Da bismo mogli ažurirati vaše osobne podatke, molimo vas da nas odmah obavijestite o svim promjenama osobnih podataka.
  • Kao neovisna Avon Lady, zakonski ste odgovorni za osobne podatke koje držite tijekom svog Avon članstva, a koji pripadaju kupcima, drugim Avon Ladies, Sales Leaderima, Zone managerima i svim ostalim pojedincima. Suglasni ste da ćete se pridržavati svih primjenjivih zakona o zaštiti podataka u vezi s prikupljenim, primljenim, obrađenim i pohranjenim osobnim podacima. Ne smijete upotrebljavati osobne podatke za bilo koju svrhu koja nije u skladu s ovom Izjavom o zaštiti privatnosti.

 7. Dodatne informacije za buduće Avon Ladies
  Ukoliko svoje osobne podatke dostavite Avonu ili Avon Lady / Zone Manageru / Sales Leaderu u svrhu raspitivanja o tome kako postati Avon Lady, vaši osobni podaci mogu biti podjeljeni s Avonom ili Avon Ladies / Zone Managerima / Sales Leaderima isključivo s ciljem kontaktiranja i razgovora o tome kako postati Avon Lady. Možete biti kontaktirani putem e-pošte, telefona, SMSa, MMSa i društvenih medija. Ukoliko ne postanete Avon Lady, Avon će vaše osobne podatke izbrisati u roku od 90 dana.

 8. Vaša prava
  Imate pravo zatražiti pristup osobnim podacima i ispraviti netočne podatke koje imamo o vama.
  Također imate pravo ograničiti obradu osobnih podataka, prenijeti osobne podatke drugom voditelju obrade ili ih izbrisati.
  Ako imate problem ili pritužbu na način na koji postupamo s vašim osobnim podacima, obratite nam se. Ako nismo u mogućnosti riješiti problem, obratite se lokalnom nadležnom tijelu za nadzor privatnosti podataka.

  Ukoliko se želite odjaviti s mailing liste putem telefona, SMS-a, Vibera ili bilo kojeg drugog društvenog medija, Avon Hrvatska će obraditi vaš zahtjev u roku od 72 sata.

 9. Kako nam se možete obratiti
  Ako imate bilo kakvih pitanja, komentara ili zahtjeva u vezi s ovom Izjavom o zaštiti privatnosti, molimo da nas kontaktirate putem e-maila na adresi zastita.podataka@avon.com ili poštom na adresi Bani 110, 10010 Zagreb, Hrvatska.

 10. Promjene izjave o zaštiti privatnosti
  Povremeno možemo mijenjati Izjavu o zaštiti privatnosti. Objavit ćemo svaku novu verziju ove Izjave o zaštiti privatnosti na našoj web-stranici.
II. IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI ZA KUPCE

 1. Tko je odgovoran za vaše osobne podatke?
  Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na osobne podatke korisnika društva Avon gdje vi ili vaš predstavnik društva Avon prosljeđujete osobne podatke društvu Avon. Pojmovi „Avon“, „mi“, „nas“ ili „naš(e)“ u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti odnose se na Avon Kozmetika d.o.o. (Bani 110, 10010 Zagreb, Croatia). U slučajevima kada se vaši osobni podaci prosljeđuju društvu Avon, možemo djelovati u funkciji voditelja obrade vaših osobnih podataka. Predstavnik društva Avon voditelj je obrade vaših osobnih podataka.] Predstavnici društva Avon neovisni su i nisu zaposlenici društva Avon. Društvo Avon nije odgovorno za upotrebu osobnih podataka predstavnika. To znači da će predstavnik, neovisno o poslovanju društva Avon, obrađivati vaše osobne podatke u svrhe za koje se odluče i na način na koji odluče, uključujući i u vlastite marketinške svrhe. Općenito, neovisni prodajni predstavnici društva Avon upotrebljavat će vaše osobne podatke na način koji je kompatibilan s ovom Izjavom o zaštiti privatnosti. Ako vaše osobne podatke upotrijebe na drugačiji način, dužni su vam pružiti dodatne informacije o zaštiti privatnosti kako bi ispunili svoje zakonske obveze prema zakonu o zaštiti podataka.

 2. Osobni podaci koje prikupljamo o vama
  Pod pojmom „osobni podaci“ u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti podrazumijevamo informacije koje se odnose na vas i omogućuju nam da vas identificiramo, bilo izravno ili u kombinaciji s drugim informacijama koje možda imamo. Podatke dobivamo izravno od vas ili od predstavnika koji nam ih mogu pružiti. Možemo prikupiti sljedeće osobne podatke o vama:

  • Vaše ime i pojedinosti za kontakt (titula, prezime, ime, eventualna druga imena, poštanska adresa, adresa e-pošte, telefonski brojevi)
  • Vaš datum rođenja
  • Informacije o vašim kupnjama putem društva Avon i informacije o vašim željama za određene vrste proizvoda
  • Komunikacije koje razmjenjujete s nama (na primjer, vaše poruke e-pošte, pisma, pozivi ili objave i poruke na društvenim medijima).
  • Informacije o načinu na koji upotrebljavate našu web-stranicu ili našu mobilnu aplikaciju
  • Informacije o načinu na koji upotrebljavate našu web-stranicu pomoću kolačića ili sličnih identifikatora.

  Kolačići su mali dijelovi informacija koje vaš preglednik pohranjuje na tvrdom disku računala. Omogućuju vam da se krećete na našoj web-stranici, a nama omogućuju pružanje značajki, kao što je mogućnost da ostanete prijavljeni na našoj web-stranici. Više informacija o tome kako upotrebljavamo kolačiće i kako ih možete ukloniti pročitajte u našoj Izjavi o kolačićima

 3. Kako i zašto upotrebljavamo osobne podatke koje prikupljamo (i na kojoj pravnoj osnovi)
  Vaše osobne podatke upotrebljavamo u sljedeće svrhe:

  • Da bismo vas obavijestili o našim proizvodima i ponudama koje bi vam se mogle svidjeti
  Ako ste se prijavili za primanje novosti društva Avon ili ste prethodno kupovali kod nas, možda ćemo vam slati e-poštu, SMS/MMS, ili se obratiti telefonom o našim proizvodima i ponudama. Možemo upotrebljavati informacije koje imamo o vama (uključujući vašu povijest kupnje) kako bismo izgradili profil o vašim željama te vam poslali proizvode i ponude prilagođene vama. Također vam se na webu mogu prikazati oglasi vezani uz proizvode društva Avon na temelju informacija koje imamo o vama. To nam omogućuje da ispunimo poslovne interese kroz učinkovit marketing naših proizvoda. Ako ne želite primati naša marketinška priopćenja (npr. e-poštu), obratite nam se. Kada komunicirate s društvom Avon u obliku objava ili slanja poruka na društvenim medijima, u tu svrhu možemo upotrebljavati osobne podatke sadržane u objavama na društvenim medijima

  • Da bismo poboljšali naše usluge, ispunili administrativne svrhe i zaštitili poslovne interesePoslovne svrhe za koje ćemo upotrebljavati vaše osobne podatke uključuju računovodstvo, naplatu, sigurnosne i pravne svrhe, statističke i marketinške analize, testiranje, održavanja i razvoj sustava. To će uključivati upotrebu vaših osobnih podataka u skladu s našim zakonskim obvezama, primjerice našom obvezom održavanja evidencije u porezne i revizijske svrhe. Tamo gdje ne postoji posebna zakonska obveza koju moramo ispuniti, obrađujemo osobne podatke kako bismo udovoljili našim zakonitim interesima u upravljanju poslovanjem i održavanju točnih i ažuriranih evidencija..

  Ako se protivite upotrebi vaših osobnih podataka radi ispunjavanja gore navedenih svrha, obratite nam se. Iako je vaša odluka o pružanju osobnih podataka društvu Avon uglavnom dobrovoljna, ako ne pružite određene informacije, Avon možda neće moći ostvariti neke od svrha navedenih u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti. Na primjer, možda vam nećemo moći poslati proizvode ako nemamo vašu poštansku adresu.

 4. Način na koji možemo dijeliti ili prenositi podatke koje prikupimo
  Vaše osobne podatke možemo podijeliti sa sljedećim subjektima:
  • Predstavnicima, voditeljima prodaje i upraviteljima područja društva Avon;
  • drugim povezanim društvima društva Avon (popis potražite na https://www.avonworldwide.com/countries );
  • dobavljačima koji nam pružaju usluge kako bi nam pomogli u vođenju našeg poslovanja te poboljšanju usluga i vašeg korisničkog iskustva; i
  • državnim vlastima.
  Dijeljenje će se odvijati u gore navedene svrhe ili u skladu s konkretnim zakonskim obvezama kojima podliježemo.

  Avon poduzima sve odgovarajuće zaštitne mjere radi zaštite osobnih podataka koji se prenose u zemlje izvan Europskog ekonomskog područja, a za koje se smatra da pružaju nižu razinu zaštite osobnih podataka.Standardne ugovorne klauzule koje je odobrila Europska komisija vrijede za našeg pružatelja usluga e-pošte i informatičke podrške te dobavljača za održavanje informatičkog sustava. Obratite nam se putem podataka navedenih u nastavku da biste dobili kopiju relevantnih zaštitnih mjera.

 5. Koliko dugo zadržavamo vaše osobne podatke
  Avon će čuvati informacije o obradi narudžbe 10 godina ili do zaključenja poreznog nadzora, ovisno o tome što traje dulje. Avon može upotrebljavati vaše osobne podatke sve dok imate aktivan odnos s društvom Avon. Prilikom odlučivanja o tome koliko ćemo dugo čuvati osobne podatke nakon što prestanete biti aktivni u društvu Avon, uzimamo u obzir sve tekuće obveze koje imamo (npr. pohranjivanje podataka u računovodstvene svrhe) ili duljinu vremena koje je određeno za početak ili obranu svih pravnih zahtjeva. Ako želite detaljnije vremenske rokove, obratite nam se. Prestat ćemo obrađivati vaše podatke za izravni marketing, uključujući aktivnosti profiliranja, ako se usprotivite takvoj obradi vaših podataka ili ako povučete privolu za obradu nakon prethodno pruženog pristanka

 6. Dodatne informacije za buduće Avon Ladies
  Ukoliko svoje osobne podatke dostavite Avonu ili Avon Lady / Zone Manageru / Sales Leaderu u svrhu raspitivanja o tome kako postati Avon Lady, vaši osobni podaci mogu biti podjeljeni s Avonom ili Avon Ladies / Zone Managerima / Sales Leaderima isključivo s ciljem kontaktiranja i razgovora o tome kako postati Avon Lady. Možete biti kontaktirani putem e-pošte, telefona, SMSa, MMSa i društvenih medija. Ukoliko ne postanete Avon Lady, Avon će vaše osobne podatke izbrisati u roku od 90 dana.

 7. Vaša prava
  Imate pravo zatražiti pristup osobnim podacima i ispraviti netočne podatke koje imamo o vama.
  Također možete imati pravo ograničiti obradu osobnih podataka, prenijeti osobne podatke drugom voditelju brade ili ih izbrisati.
  Ako imate problem ili pritužbu na način na koji postupamo s vašim osobnim podacima, obratite nam se. Ako nismo u mogućnosti riješiti problem, obratite se lokalnom nadležnom tijelu za nadzor privatnosti podataka.
  Ukoliko se želite odjaviti s mailing liste putem telefona, SMS-a, Vibera ili bilo kojeg drugog društvenog medija, Avon Hrvatska će obraditi vaš zahtjev u roku od 72 sata.

 8. Kako nam se možete obratiti
  Ako imate bilo kakvih pitanja, komentara ili zahtjeva u vezi s ovom Izjavom o zaštiti privatnosti, molimo da nas kontaktirate putem e-maila na adresi zastita.podataka@avon.com ili poštom na adresi Bani 110, 10010 Zagreb, Hrvatska.

 9. Promjene izjave o zaštiti privatnosti
  Povremeno možemo mijenjati Izjavu o zaštiti privatnosti. Objavit ćemo svaku novu verziju ove Izjave o zaštiti privatnosti na našoj web-stranici.