Hrvatska
    |         |    
Globalna obavijest o privatnosti podataka
 1. Globalna obavijest o privatnosti za predstavnike i konzultante
 2. Globalna obavijest o privatnosti za korisnike i korisnike web stranica
 3. Upotreba kolačića

Avon

Globalna obavijest o privatnosti za predstavnike i konzultante

 

Na što se odnosi ova Obavijest o privatnosti?

Avon, kao dio Grupe društava Natura &Co ("Natura &Co", "mi", "nas", "naš"), u potpunosti su predani odgovornom prikupljanju, korištenju i brizi o osobnim podacima svojih predstavnika i konzultanata. Ova Globalna obavijest o privatnosti za predstavnike i konzultante ("Obavijest o privatnosti") pruža vam informacije o tome kako prikupljamo, koristimo i dijelimo osobne podatke putem naših web stranica, proizvoda, mobilnih aplikacija ili drugih web stranica koje prikazuju ovu Obavijest o privatnosti.

Ako se nalazite u jurisdikciji koja priznaje koncept voditelja obrade podataka ili slično, voditelj obrade podataka je subjekt mreže Natura &Co (uključujući Grupu društava) s kojim imate odnos kao klijent. Ako imate upit o tome kako se koriste vaši osobni podaci, možete se obratiti voditelju obrade podataka putem tima službenika za zaštitu podataka (DPO) OVDJE .

Definicije ključa

Izrazi s velikim slovima koji nisu drugačije definirani u ovoj Obavijesti imaju sljedeća značenja:

Osobni podaci su sve informacije koje se odnose na identificiranu živu osobu ili osobu koja se može identificirati.

Osjetljivi osobni podaci znači sve informacije koje se odnose na rasno ili etničko podrijetlo pojedinca, politička mišljenja, vjerska ili druga uvjerenja, članstvo u sindikatu, kaznenu evidenciju/povijest ili obradu genetskih podataka ili biometrijskih podataka, podatke o zdravlju ili podatke koji se odnose na spolni život ili seksualnu orijentaciju pojedinca. Ovisno o zemlji u kojoj se nalazite, osjetljivi osobni podaci mogu se odnositi i na osobne podatke koji, nakon što procure ili se nezakonito koriste, mogu nanijeti štetu fizičkim osobama, uključujući, ali ne ograničavajući se na informacije o posebno određenom statusu, financijskim računima, pojedinačnom praćenju lokacije, kao i osobnim podacima maloljetnika ili informacijama o socijalnoj sigurnosti, vozačka dozvola, državna identifikacija i brojevi putovnica, precizna geolokacija, kombinacija adrese e-pošte, debitne kartice ili kreditne kartice sa sigurnosnim ili pristupnim kodom, lozinkom ili drugim vjerodajnicama koje omogućuju pristup financijskom računu.

Obrada znači korištenje osobnih podataka, uključujući prikupljanje, bilježenje, organizaciju, strukturiranje, prilagodbu ili izmjenu, analizu, dohvaćanje, savjetovanje, pružanje ili blokiranje pristupa (uključujući daljinski pristup), otkrivanje, širenje, usklađivanje, kopiranje, prijenos, pohranu, brisanje, hosting, kombinaciju, uništavanje, odlaganje ili drugu upotrebu ili rukovanje osobnim podacima.

Voditelj obrade znači fizička ili pravna osoba, tijelo javne vlasti, agencija ili drugo tijelo koje, samostalno ili zajedno s drugima, određuje svrhe i sredstva obrade osobnih podataka. U našem trgovačkom društvu krajnji voditelj obrade podataka je Natura & Co., naše holding društvo.

Treća strana znači svaka fizička ili pravna osoba, tijelo javne vlasti, agencija ili bilo koje drugo tijelo osim Ispitanika, Voditelj obrade podataka, bilo koji prodavatelj, dobavljač ili pružatelj usluga koji isključivo ili zajednički obrađuju osobne podatke u ime voditelja obrade podataka i djeluju prema uputama Voditelja obrade podataka.

Ispitanik znači identificirana ili prepoznatljiva živa osoba na koju se osobni podaci odnose.

Natura &Co Grupa tvrtki znači Natura &Co njezina povezana društva i podružnice, a cijeli oglas možete pronaći ovdje.

Osobni podaci koje prikupljamo i obrađujemo

Vaše osobne podatke prikupljamo, pohranjujemo i obrađujemo na više načina, uključujući:

 • Kada ste imenovani za predstavnika ili konzultanta bilo koje od naših marki.
 • Ovisno o vašoj ulozi, vaše osobne podatke voditelji prodaje mogu obrađivati i kao neovisni voditelji obrade vaših osobnih podataka. To znači da voditelji prodaje mogu, neovisno o nama koji vodimo svoje poslovanje, obrađivati vaše osobne podatke.
 • Voditelji prodaje općenito će koristiti vaše osobne podatke na način koji je kompatibilan s ovom Obavijesti o privatnosti. Ako koriste vaše osobne podatke na drugačiji način, dužni su vam pružiti dodatne podatke o privatnosti kako bi ispunili vlastite zakonske obveze prema zakonima o zaštiti podataka.
 • Kada posjetite jednu od naših maloprodajnih trgovina ili šaltera, uključujući i ako registrirate račun kod nas u trgovini;
 • Kada se dopisujete s nama na bilo kojem od naših kanala (npr. platforme za razmjenu poruka kao što su tekstualne poruke, chat uživo, društveni mediji i e-pošta).

Nakon sljedećih kategorija osobnih podataka slijede informacije o njihovim izvorima, svrsi, pravnim osnovama i otkrivanjima.

Kategorije osobnih podatakaPrimjeri osobnih podataka i njihovih izvoraSvrhe i pravne osnove za obradu osobnih podataka
Osnovni osobni podaciIdentifikatori mogu uključivati vaše ime i podatke za kontakt (naslov, prezime, ime, bilo koje drugo ime, poštanska adresa, alternativna adresa za dostavu, adresa e-pošte, telefonski brojevi), kao i sve jedinstvene identifikatore koje smo vam dodijelili (npr. ID predstavnika / konzultanta) i bilo koju profilnu fotografiju koju prenesete u naše sustave, datum rođenja, bankovne podatkeVaše osobne podatke možemo koristiti za ispunjavanje te narudžbe i pružanje odgovarajućih provizija, rabata, popusta i poticaja. Ovo je za ispunjavanje naših ugovornih obveza prema vama. Također možemo koristiti vaše podatke za provjeru identiteta prije nego što vam pružimo ograničenje računa putem kojeg možemo kupiti proizvod pod uvjetima plaćanja; i kreditnu provjeru za ostvarivanje ili obranu bilo kojeg pravnog zahtjeva, uključujući ostvarivanje bilo kojeg duga koji dugujete, kako bismo ispunili naše legitimne poslovne interese (gdje je to primjenjivo i ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište), kako bismo osigurali da možemo na odgovarajući način ostvariti svoja zakonska prava. Za provođenje tih provjera koristimo treće strane.
Možemo vas kontaktirati e-poštom, SMS-om ili telefonom iz administrativnih ili operativnih razloga, na primjer kako bismo vam poslali potvrdu o vašoj narudžbi i vašim plaćanjima. Možemo vas kontaktirati e-poštom kako bismo vam poslali marketinške i servisne e-poruke kako bismo vam predstavili naše poticaje ili usmjerili recenzije proizvoda / ankete.
Ovisno o zakonima koji se primjenjuju u zemlji u kojoj imate prebivalište, takve ćemo osobne podatke obrađivati na temelju našeg legitimnog interesa (gdje je to primjenjivo i ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište), za izvršenje našeg ugovora s vama ili na drugi način dopušten zakonom.
Osjetljivi osobni podaciOgraničavamo okolnosti u kojima prikupljamo i obrađujemo ove posebne kategorije podataka.
U nekim slučajevima možda ste zatražili usluge ili proizvode koji ne uključuju izravno prikupljanje posebnih kategorija podataka, ali mogu podrazumijevati ili sugerirati vašu vjeru, zdravlje ili druge posebne kategorije podataka, kao što su problemi s kožom i štetni događaji od vas koji mogu uključivati informacije o vašem zdravlju i etničkoj pripadnosti.
Ove osobne podatke možemo koristiti za pružanje proizvoda i usluga koje zatražite; za prijavu na natječaje i promocije; pružiti vam personalizirani sadržaj, informacije i poslati vam brošure, kupone, uzorke, ponude i druge informacije o našim proizvodima unutar grupe tvrtki Natura &Co; kada obavljamo svoje dužnosti iz ugovora s vama.
Ove osobne podatke obrađujemo na temelju vašeg pristanka ili na drugi način dopuštene važećim zakonima zemlje u kojoj imate prebivalište.
Ti se osobni podaci mogu dijeliti u poslovne svrhe unutar Grupe društava Natura &Co i s pružateljima usluga.
Komercijalni podaciInformacije o vašim kupnjama od nas, zapisi o provizijama i popustima te podaci o vašoj liniji izvješćivanja, kao i informacije o vašim preferencijama za određene vrste proizvoda.Vaše osobne podatke možemo koristiti kako bismo prilagodili našu uslugu vašim potrebama i preferencijama te vam pružili personalizirano iskustvo predstavnika i konzultanta.Kako bismo vam pomogli u prodaji naših proizvoda vašim kupcima, možemo vas kontaktirati e-poštom, SMS-om ili telefonom u vezi s našim proizvodima i ponudama. Podatke koje imamo o vama (uključujući vašu povijest kupnje) možemo koristiti za izradu profila o vašim željama i za slanje proizvoda i ponuda prilagođenih vama kako bismo osigurali najučinkovitije vođenje našeg poslovanja.
Ovisno o zakonima koji se primjenjuju u zemlji u kojoj imate prebivalište, obrađivat ćemo vaše osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa (gdje je to primjenjivo i ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište), radi izvršenja našeg ugovora s vama, radi ispunjavanja zakonskih obveza ili kako je drugačije propisano zakonom.
Zaključci izvedeni iz drugih osobnih podatakaTo uključuje profil koji odražava sklonosti, karakteristike, psihološke trendove, predispozicije, ponašanje, stavove, inteligenciju, sposobnosti i sklonosti. Također uključuje informacije utvrđene o vama s društvenih medija, kao što su vaša profilna slika, lajkovi, lokacija i popis prijatelja te preferencije proizvoda.
Te zaključke primamo neizravno od vas (npr. od promatranja vaših radnji na našim web stranicama) ili od trećih strana, kao što je pružatelj usluge analize podataka.
Takve osobne podatke koristimo za pružanje i poboljšanje značajki, proizvoda i usluga koje zatražite; za pružiti vam personalizirani sadržaj, informacije i poslati vam brošure, kupone, uzorke, ponude i druge informacije o našim proizvodima ili našoj Grupi tvrtki; i/ili za pružanje relevantnog oglašavanja. Također ga možemo koristiti kako bismo vam pružili kopije našeg biltena i informacije o našim proizvodima, pokretanju trgovina, partnerstvima i događajima u trgovini, kontaktirali vas u vezi s pitanjima vezanim uz usluge. Vaše podatke možemo koristiti za prikupljanje povratnih informacija od vas, kako bismo vam omogućili sudjelovanje u istraživanju kupaca ili fokusnim skupinama, kako bismo vas informirali o proizvodima i komercijalnim mogućnostima koje bi vas mogle zanimati, poboljšati vaše iskustvo kao predstavnika ili konzultanta izradom profila vaših preferencija (uključujući zapise o kupnji), ponuditi vam personalizirane proizvode i ponude; kako bismo vam omogućili sudjelovanje u našim promocijama, natjecanjima, nagradnim igrama i posebnim ponudama; poboljšanje postojećih i razvoj novih proizvoda i usluga; te da ispunimo svoje administrativne i komercijalne svrhe i interese u aktivnostima kao što su one u sigurnosne svrhe, statističke i marketinške analize, održavanje i razvoj sustava te za upravljanje jamstvima i povratima proizvoda.
Ovisno o zakonima koji se primjenjuju u zemlji u kojoj imate prebivalište, obrađivat ćemo ove osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa (gdje je to primjenjivo i ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište) i, kada je to propisano zakonom, na temelju vašeg pristanka.
Komunikacijski podaciMožemo prikupljati komunikacijske podatke iz različitih izvora, uključujući popise kontakata, demografske podatke izvorno prikupljene od drugih društava unutar grupe Natura &Co i osobne podatke koji su legalno dobiveni od drugih trećih strana, a koji se mogu kombinirati s drugim podacima koje prikupljamo u svrhe opisane u ovom odjeljku, uključujući podatke o vašoj komunikaciji s nama (npr. vaše e-poruke, pisma, pozivi, postovi i poruke na našim društvenim mrežama). To može uključivati komunikaciju s voditeljima prodaje, regionalnim menadžerima i / ili poduzetnicima za ljepotu ako dijele takvu komunikaciju s nama.Takve podatke koristimo za pružanje i poboljšanje značajki, proizvoda i usluga koje zatražite; pružiti vam personalizirani sadržaj, informacije i poslati vam brošure, kupone, uzorke, ponude i druge informacije o našim proizvodima ili našoj Grupi tvrtki; i/ili za pružanje relevantnog oglašavanja.

Ovisno o zakonima koji se primjenjuju u zemlji u kojoj imate prebivalište, obrađivat ćemo ove osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa (gdje je to primjenjivo i ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište), za izvršenje našeg ugovora s vama i, kada je to propisano zakonom, na temelju vašeg pristanka.
Ostale osobne podatke koje smo možda prikupili uz vaš pristanakTe podatke dobivamo izravno od vas. To može uključivati:
 • Informacije koje se o vama utvrđuju s društvenih mreža, kao što su vaša profilna slika, lajkovi, lokacija i popis prijatelja
 • pojedinosti o geolokaciji prilikom korištenja jedne od naših mobilnih aplikacija;
 • Ostale podatke koje smo prikupili od vas uz vaš pristanak.
Ove osobne podatke koristimo za pružanje i poboljšanje značajki, proizvoda i usluga koje zatražite; pružiti vam personalizirani sadržaj, informacije i poslati vam brošure, kupone, uzorke, ponude i druge informacije o našim proizvodima ili grupi tvrtki Natura &Co; kada obavljamo svoje dužnosti u ugovoru s vama; i/ili za obradu osobnih podataka potrebnih za procjenu i prihvaćanje kupaca i za pomoć u pronalaženju najbliže trgovine.
Ovisno o zakonima koji se primjenjuju u zemlji u kojoj imate prebivalište, obrađivat ćemo ove osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa (gdje je to primjenjivo i ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište) i za izvršenje našeg ugovora s vama i, kada je to propisano zakonom, na temelju vašeg pristanka.

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke zadržavamo u svrhe navedene u ovoj Obavijesti. U mjeri u kojoj zadržavanje vaših osobnih podataka više nije potrebno u te svrhe, vaši će podaci biti izbrisani, osim ako su vaši podaci potrebni u druge svrhe navedene u ovoj Obavijesti o privatnosti, ili je daljnje zadržavanje obvezno važećim zakonima i / ili potrebno za ispunjavanje zakonskih ili regulatornih obveza ili za zaštitu naših legitimnih interesa (ako je primjenjivo, ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište) , uključujući uspostavljanje, ostvarivanje ili obranu postojećih ili potencijalnih pravnih zahtjeva. Naša razdoblja čuvanja određuju se prema zakonskim zahtjevima zemlje u kojoj imate prebivalište.

Kako dijelimo i otkrivamo vaše osobne podatke

Kao globalno trgovačko društvo, vaše osobne podatke možemo otkriti:

 • Grupi društava Natura &Co;
 • Kupcima, ostalim predstavnicima, voditeljima prodaje; i/ili franšizerima mreže Natura &Co;
 • Trećim stranama koje pružaju robu ili usluge kako bi nam pomogle u poslovanju i poboljšanju naših usluga;
 • vanjskim revizorima i pravnim savjetnicima;
 • drugim stranama kojima smo ovlašteni ili zakonski obvezni otkrivati informacije;
 • Snagama reda i drugim državnim tijelima. Da bi to postiglo, tijelo zahtijeva odgovarajući sudski nalog ili nalog za koji mora dokazati da je potrebno otkriti tražene ili presretnute informacije. Zadržavamo pravo osporiti ove zahtjeve.

Vaše osobne podatke možemo dijeliti ili prenositi tijekom bilo kojeg postupka izravne ili neizravne reorganizacije, uključujući, ali ne ograničavajući se na, spajanja, akvizicije, dezinvestiranja, stečajeve i prodaju cijele ili dijela naše imovine. Vaši osobni podaci mogu se dijeliti nakon završetka takve transakcije i/ili tijekom procjene do prijenosa (podložno zahtjevima povjerljivosti). Ako se prenose, vaši osobni podaci i dalje će podlijegati ovoj Obavijesti o privatnosti ili pravilima koja u najmanju ruku štite vašu privatnost u jednakoj mjeri kao i ova Obavijest o privatnosti, osim ako drugačije ne pristanete.

Međunarodni prijenosi podataka: Vaše osobne podatke možemo prenijeti našim podružnicama i podružnicama ili drugim trećim stranama, u skladu s primjenjivim lokalnim zakonom, ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište. Također možemo prenijeti vaše osobne podatke iz vaše zemlje ili jurisdikcije u druge zemlje ili jurisdikcije u skladu sa zakonskim zahtjevima.

 • Za međunarodne prijenose podataka koji podliježu zakonu o EGP-u, Velikoj Britaniji i Švicarskoj prvenstveno koristimo standardne ugovorne klauzule Komisije Europske unije.
 • Za prijenose između drugih jurisdikcija možemo se osloniti na druge pravne mehanizme za međunarodne transfere, prema potrebi prema relevantnom zakonu.
 • Također smo sklopili i proveli Sporazum unutar grupe kako bismo osigurali siguran i zakonit prijenos osobnih podataka među subjektima unutar Grupe trgovačkih društava Natura &Co, kao i među različitim zemljama širom svijeta, gdje su takvi prijenosi potrebni tijekom poslovanja.

Provodimo procjene učinka prijenosa kako bismo proveli dodatne mjere kako bismo osigurali da se vaši osobni podaci obrađuju prema standardima koji se primjenjuju na vaše područje.

Vaši osjetljivi osobni podaci neće se koristiti u dodatne svrhe koje nisu u skladu s gore navedenim svrhama, osim ako vam ne dostavimo obavijest o tim dodatnim svrhama.

Ne prodajemo vaše osobne podatke ili vaše osjetljive osobne podatke, niti ih dijelimo s trećim stranama za oglašavanje utemeljeno na ponašanju u više konteksta.

Kako štitimo vaše osobne podatke

Provodimo sveobuhvatne tehničke, fizičke i organizacijske mjere kako bismo osigurali razinu sigurnosti primjerenu riziku za osobne podatke koje obrađujemo i osigurali usklađenost s važećim zakonskim zahtjevima. Te su mjere usmjerene na zaštitu trajnog integriteta i povjerljivosti osobnih podataka. Kontinuirano ocjenjujemo i poboljšavamo te mjere.

Vaša prava u vezi s obradom vaših osobnih podataka

Ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište, možda imate neka ili sva sljedeća prava:

 • za dobivanje informacija o obrađenim osobnim podacima koji se odnose na vas i za dobivanje kopije takvih podataka (pravo na pristup);
 • dobiti ispravak svih netočnih osobnih podataka i, uzimajući u obzir svrhe obrade, dopunu nepotpunih osobnih podataka (pravo na ispravak) (javite nam jesu li se i u kojoj mjeri vaši podaci koje pohranjujemo promijenili kako bismo mogli ispraviti ili ažurirati odgovarajuće podatke);
 • Ako postoje opravdani razlozi, zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na brisanje);
 • Zatražiti ograničenje obrade osobnih podataka, ako su ispunjeni zakonski uvjeti (pravo na ograničenje obrade);
 • povući svoju privolu u bilo kojem trenutku, ako se obrada podataka temelji na privoli, pod uvjetom da takvo povlačenje ne utječe na zakonitost prethodne obrade vaših podataka (povlačenje privole);
 • Ako su ispunjeni zakonski uvjeti, za primanje osobnih podataka koje ste dali u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu te za prijenos tih osobnih podataka drugom voditelju obrade ili, ako je to tehnički izvedivo, za prijenos od strane nas (pravo na prenosivost podataka); i
 • Ne podlijegati odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi koja proizvodi pravne učinke koji se odnose na vas ili značajno utječe na vas na sličan način, ako zakonski zahtjevi nisu ispunjeni (pravo da ne podliježete automatiziranoj obradi).
 • Uložiti prigovor, ako je primjenjivo pravo predviđeno, obradi vaših podataka (pravo na prigovor):

  • koji se obrađuje u svrhu naših legitimnih interesa (ako je primjenjivo i ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište), osim ako takvi interesi ne nadmašuju vaša pojedinačna prava;
  • u svrhe izravnog marketinga, bez posebnog razloga

Ovisno o zemlji u kojoj se nalazite, ovaše digitalne marketinške komunikacije pružit će mehanizme otkazivanja pretplate ili isključivanja koji vam omogućuju izmjenu komunikacijskih preferencija. Imajte na umu da ako isključite marketinške komunikacije, i dalje vas možemo kontaktirati s nepromotivnim komunikacijama, poput onih o tekućim poslovnim odnosima ili administrativnim porukama.

Kako biste ostvarili svoja prava, uključujući povlačenje privole, obratite nam se ovdje zastita.podataka@avon.com. Također možete imenovati ovlaštenog zastupnika koji će podnijeti zahtjev u vaše ime. Kako bi zaštitili vaše podatke od neovlaštenog pristupa ili izmjene od strane trećih strana, svi zahtjevi u vezi s vašim osobnim podacima bit će podložni provjeri identiteta osobe koja podnosi zahtjev. Nastojimo odgovoriti na provjerljiv zahtjev u traženim rokovima.

Ispitanik koji smatra da se ne pridržavamo ove Obavijesti ili primjenjivih zakona o zaštiti podataka u vezi s njegovim osobnim podacima može nas kontaktirati radi registracije pritužbe; podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava ili rješavanja bilo kojeg drugog pitanja koje proizlazi iz ove Obavijesti. Pritužbe bilo koje osobe također se mogu uputiti DPO timu putem e-pošte OVDJE.

Ne dovodeći u pitanje druge pravne lijekove, također imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu u bilo kojem trenutku. Podaci nadzornog tijela su: Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP), Selska cesta 136, Zagreb, e-mail: azop@azop.hr

Sjaji svjetlosno otkrivanje

Kalifornijski zakon omogućuje stanovnicima Kalifornije da zatraže određene informacije u vezi s našim otkrivanjem osobnih podataka trećim stranama u njihove svrhe izravnog marketinga. Da biste podnijeli takav zahtjev, stavite "Sjaji svjetlo" u odjeljak "Detalji zahtjeva" na gornjem obrascu ili u retku predmeta, ako je podnesen e-poštom. Imajte na umu da postoje ograničenja koliko puta možete ostvariti neka od ovih prava. Možete imenovati ovlaštenog agenta koji će podnijeti zahtjev u vaše ime. Agent mora dostaviti dokaz o vašem odobrenju. Možemo odbiti zahtjev agenta koji ne dostavi dokaz da ste ga vi ovlastili da djeluje u vaše ime. Možda ćemo morati potvrditi vaš zahtjev prije nego što ga ispunimo. Na primjer, možemo zatražiti da potvrdite točke podataka koje već imamo o vama. Osobne podatke navedene u zahtjevu koristit ćemo samo za provjeru identiteta ili ovlasti podnositelja zahtjeva.

Geolokacijski podaci

Ako ste prethodno pristali na dijeljenje preciznih geolokacijskih podataka s našim digitalnim uslugama, možete u bilo kojem trenutku zaustaviti prikupljanje tih podataka promjenom postavki u postavkama preglednika ili mobilnog uređaja.

Automatske obavijesti/upozorenja

Ako ste dopustili jednoj od naših mobilnih aplikacija da vam šalje push obavijesti ili upozorenja, te poruke možete deaktivirati u bilo kojem trenutku u postavkama obavijesti na mobilnom uređaju.

Kako pristupamo privatnosti djece

Naše web stranice dizajnirane su i namijenjene odraslima. Razumijemo važnost poduzimanja dodatnih mjera opreza kako bismo zaštitili privatnost i sigurnost djece koja koriste proizvode i usluge mreže Natura &Co.

Tamo gdje jedna od naših web stranica može biti namijenjena mlađoj publici, ovisno o zemlji u kojoj se nalazi naša publika, dobivamo pristanak roditelja ili skrbnika u skladu s važećim lokalnim zakonom. Ako saznate da je dijete, kršeći ovu Obavijest o privatnosti, registrirano za biltene e-pošte ili na drugi način dalo svoje osobne podatke, prijavite nam to pomoću podataka za kontakt koji se nalaze na dnu ove Obavijesti o privatnosti. Ako postanemo svjesni da je maloljetni korisnik dao osobne podatke bez dopuštenja roditelja, ukinut ćemo taj račun i izbrisati sve osobne podatke koje je taj korisnik dao u mjeri u kojoj je to izvedivo i što je prije moguće.

Ovisno o zemlji u kojoj se nalazite, vaše osobne podatke možemo koristiti za provođenje provjera dobi i provođenje takvih dobnih ograničenja.

Promjene koje unosimo

Ovu Obavijest možemo povremeno ažurirati i revidirati datum na dnu ove Obavijesti kako bi odražavao datum kada je došlo do takvog ažuriranja. Ako napravimo bilo kakve značajne promjene u načinu na koji prikupljamo, koristimo i / ili dijelimo osobne podatke koje ste naveli, nastojat ćemo vam pružiti obavijest prije nego što takve promjene stupe na snagu, na primjer objavljivanjem istaknute obavijesti na web mjestu Tvrtke.

U slučaju bilo kakve razlike u tumačenju ili značenju između engleske verzije i bilo kojeg drugog prijevoda ove Obavijesti o privatnosti, prevladava engleska verzija (osim ako ne razumijete engleski jezik, u kojem slučaju prevladava hrvatska verzija). Englesku verziju ove Obavijesti o privatnosti pogledajte OVDJE.

Datum stupanja na snagu: 22.08.2023.Avon

Globalna obavijest o privatnosti za korisnike i korisnike web stranica

 

Na što se odnosi ova Obavijest o privatnosti?

Avon, kao dio Grupe trgovačkih društava Natura &Co ("Natura &Co", "mi", "nas", "naš"), u potpunosti su predani odgovornom prikupljanju, korištenju i brizi o osobnim podacima svojih kupaca i korisnika internetskih stranica. Ova Globalna obavijest o privatnosti za korisnike i korisnike web stranica ("Obavijest o privatnosti") pruža vam informacije o tome kako Natura &Co prikuplja, koristi i dijeli osobne podatke putem naših web stranica, proizvoda, mobilnih aplikacija ili drugih web stranica koje prikazuju ovu Obavijest o privatnosti.

Ako se nalazite u jurisdikciji koja priznaje koncept voditelja obrade podataka ili slično, voditelj obrade podataka je subjekt mreže Natura &Co (uključujući Grupu društava) s kojim imate odnos kao klijent. Ako imate upit o tome kako se koriste vaši osobni podaci, možete kontaktirati voditelja obrade podataka putem tima službenika za zaštitu podataka (DPO) OVDJE .

Definicije ključa

Izrazi s velikim slovima koji nisu drugačije definirani u ovoj Obavijesti imaju sljedeća značenja:

Osobni podaci su sve informacije koje se odnose na identificiranu živu osobu ili osobu koja se može identificirati.

Osjetljivi osobni podaci znači sve informacije koje se odnose na rasno ili etničko podrijetlo pojedinca, politička mišljenja, vjerska ili druga uvjerenja, članstvo u sindikatu, kaznenu evidenciju/povijest ili obradu genetskih podataka ili biometrijskih podataka, podatke o zdravlju ili podatke koji se odnose na spolni život ili seksualnu orijentaciju pojedinca. Ovisno o zemlji u kojoj se nalazite, osjetljivi osobni podaci mogu se odnositi i na osobne podatke koji, nakon što procure ili se nezakonito koriste, mogu nanijeti štetu fizičkim osobama, uključujući, ali ne ograničavajući se na informacije o posebno određenom statusu, financijskim računima, pojedinačnom praćenju lokacije, kao i osobnim podacima maloljetnika ili informacijama o socijalnoj sigurnosti, vozačka dozvola, državna identifikacija i brojevi putovnica, precizna geolokacija, kombinacija adrese e-pošte, debitne kartice ili kreditne kartice sa sigurnosnim ili pristupnim kodom, lozinkom ili drugim vjerodajnicama koje omogućuju pristup financijskom računu.

Obrada znači korištenje osobnih podataka, uključujući prikupljanje, bilježenje, organizaciju, strukturiranje, prilagodbu ili izmjenu, analizu, dohvaćanje, savjetovanje, pružanje ili blokiranje pristupa (uključujući daljinski pristup), otkrivanje, širenje, usklađivanje, kopiranje, prijenos, pohranu, brisanje, hosting, kombinaciju, uništavanje, odlaganje ili drugu upotrebu ili rukovanje osobnim podacima.

Voditelj obrade znači fizička ili pravna osoba, tijelo javne vlasti, agencija ili drugo tijelo koje, samostalno ili zajedno s drugima, određuje svrhe i sredstva obrade osobnih podataka. U našem trgovačkom društvu krajnji voditelj obrade podataka je Natura & Co., naše holding društvo.

Treća strana znači svaka fizička ili pravna osoba, tijelo javne vlasti, agencija ili bilo koje drugo tijelo osim Ispitanika, Voditelj obrade podataka, bilo koji prodavatelj, dobavljač ili pružatelj usluga koji isključivo ili zajednički obrađuju osobne podatke u ime voditelja obrade podataka i djeluju prema uputama Voditelja obrade podataka.

Ispitanik znači identificirana ili prepoznatljiva živa osoba na koju se osobni podaci odnose.

Natura &Co Grupa tvrtki znači Natura &Co njezina povezana društva i podružnice, a cijeli oglas možete pronaći ovdje.

Osobni podaci koje prikupljamo i obrađujemo

Vaše osobne podatke prikupljamo, pohranjujemo i obrađujemo na više načina, uključujući kada:

 • Posjetite naše web stranice i stranice i aplikacije s robnom markom putem platformi trećih strana;
 • Registrirajte račun kod nas i / ili kupite proizvode putem naše web stranice i / ili provedite konzultacije uživo;
 • Posjetite jednu od naših maloprodajnih trgovina ili šaltera, uključujući i ako registrirate račun kod nas u trgovini;
 • Kada posjetite jednu od naših maloprodajnih trgovina ili šaltera, uključujući i ako registrirate račun kod nas u trgovini;
 • Pružite podatke našem angažmanu kupaca, našim franšizerima, izravnim marketinškim kampanjama, nagradnim igrama i natjecanjima;
 • Dopisujete se s nama na bilo kojem od naših kanala (npr. platforme za razmjenu poruka kao što su tekstualne poruke, chat uživo, društveni mediji i e-pošta)
 • Pošaljite recenziju o našim proizvodima na našim web stranicama i brendiranim stranicama i aplikacijama.

Nakon sljedećih kategorija osobnih podataka slijede informacije o njihovim izvorima, svrsi, pravnim osnovama i otkrivanjima.

Kategorije osobnih podatakaPrimjeri osobnih podataka i njihovih izvoraSvrhe i pravne osnove za obradu osobnih podataka
Osnovni osobni podaciIdentifikatori mogu uključivati vaše ime, poštansku i e-mail adresu, telefonski broj, spol, datum rođenja, državu/državu prebivališta, titulu, podatke za prijavu, vaš ID broj savjetnika / predstavnika, IP adresu, identifikator uređaja ili slične druge identifikatore, podatke o profilu ljepote. Identifikatore možemo dobiti izravno od vas kada se dopisujete ili komunicirate s nama telefonom, e-poštom i internetskim chatom, u našoj trgovini ili na drugi način; registrirate ili stvorite račun; sudjelujete u nagradnoj igri, nagradnoj igri ili online anketi; prijavite se za naš program nagrađivanja ili drugi program ili klub; prijavite se za e-poštu i/ili SMS vijesti i upozorenja; ili koristite društvene medije za interakciju s nama ili za dijeljenje nečega s naših web stranica s drugima. Također možemo dobiti identifikatore od trećih strana. kao što su platforme društvenih medija ili pojedinci koji kupuju robu ili usluge koje će vam biti isporučene (kao što su pokloni ili darovne kartice).Ove Osobne podatke možemo koristiti za pružanje i poboljšanje značajki, proizvoda i usluga koje zatražite; za prijave, natječaje i promocije; za komuniciranje s vama radi pružanja informacija; pružanje personaliziranog sadržaja, informacija i slanje brošura, kupona, uzoraka, ponuda i drugih informacija o našim proizvodima ili našoj grupi tvrtki; kada obavljamo svoje dužnosti u komercijalnom odnosu s vama; pružanje korisničke podrške kada komunicirate s nama; poboljšanje naše web stranice i aplikacije, naše korisničke usluge i podrške te korisničko iskustvo; za kontaktirati vas putem telefona ili tekstualne poruke s ponudama relevantnim za vaše preferencije; kako bismo vam omogućili prijavu s računom na društvenim mrežama i dijeljenje aktivnosti na stranicama društvenih medija, kao što je Facebook; za potvrdu vašeg identiteta; za komunicirati s vama o vašem računu i aktivnostima na web stranicama; za poslati obavijest o promjenama na bilo kojoj od naših web stranica ili pravila; za obradu osobnih podataka potrebnih za procjenu i prihvaćanje kupaca ili dobavljača; za pružanje relevantnog oglašavanja; i/ili za istraživanje.
Kada pregledavate proizvod na našim web stranicama i / ili brendiranim stranicama i aplikacijama koje se koriste u marketinške svrhe, uključujući ponovni ispis u brošurama / drugim tržišnim materijalima i po potrebi nakon dobivanja vaše privole.
Ovisno o zakonima koji se primjenjuju u zemlji u kojoj imate prebivalište, takve ćemo osobne podatke obrađivati na temelju našeg legitimnog interesa (gdje je to primjenjivo i ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište), vašeg pristanka za obavljanje našeg komercijalnog odnosa s vama ili kako je drugačije dopušteno zakonom, ovisno o slučaju.
Osjetljivi osobni podaciOgraničavamo okolnosti u kojima prikupljamo i obrađujemo ove posebne kategorije podataka.
U nekim slučajevima možda ste zatražili usluge ili proizvode koji ne uključuju izravno prikupljanje posebnih kategorija podataka, ali mogu podrazumijevati ili sugerirati vašu vjeru, zdravlje ili druge posebne kategorije podataka, kao što su problemi s kožom i štetni događaji od vas koji mogu uključivati informacije o vašem zdravlju i etničkoj pripadnosti.
Ove osobne podatke možemo koristiti za pružanje proizvoda i usluga koje zatražite; za prijavu na natječaje i promocije; pružiti vam personalizirani sadržaj, informacije i poslati vam brošure, kupone, uzorke, ponude i druge informacije o našim proizvodima u okviru grupe Natura &Co; kako biste potvrdili svoj identitet registriranog člana; u analitičke i demografske svrhe; i kada obavljamo svoje dužnosti iz ugovora s vama.
Takve osjetljive osobne podatke obrađujemo na temelju vašeg pristanka ili na drugi način dopuštene zakonima koji se primjenjuju ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište.
Ti osjetljivi osobni podaci mogu se dijeliti u poslovne svrhe unutar grupe društava Natura &Co i s pružateljima usluga.
Vaši osjetljivi osobni podaci neće se koristiti u dodatne svrhe koje nisu u skladu s gore navedenim svrhama, osim ako vam ne dostavimo obavijest o tim dodatnim svrhama.
Komercijalni podaciMožemo dobiti informacije o proizvodima i uslugama za koje ste pokazali interes ili koje ste kupili, uključujući preferencije proizvoda, adresu za naplatu, adresu za dostavu, zajedno s pojedinostima o kupnji (proizvodi, boja, veličina, količina, cijena), načinima plaćanja i / ili bilo kojoj komunikaciji koju smo primili o vašoj narudžbi ili kupnji; ime, izdavatelj kartice i vrsta kartice, broj kreditne ili debitne kartice, datum isteka, CVV kôd i/ili adresa za naplatu; Provjere prijevara ili oznake iznesene u vezi s vašim transakcijama, odbijanjem platnih kartica, sumnjama na kaznena djela, pritužbe i/ili potraživanja. To dobivamo izravno od vas kada kupujete robu i usluge na bilo kojem od naših maloprodajnih mjesta putem interneta ili osobno, a u nekim slučajevima i od trećih strana.Ove osobne podatke možemo koristiti za pružanje i poboljšanje značajki, proizvoda i usluga koje zatražite; za pružiti vam personalizirani sadržaj, informacije i poslati vam brošure, kupone, uzorke, ponude i druge informacije o našim proizvodima ili našoj Grupi tvrtki; za obavljanje svih upravljačkih aktivnosti povezanih s ispunjavanjem vaše narudžbe, uključujući administrativno upravljanje ugovorom, isporuku robe, obradu plaćanja, upravljanje svim zahtjevima i parnicama te sprječavanje prijevara; za potvrđivanje, potvrdu, potvrdu, isporuku, instalaciju i praćenje vaše narudžbe, uključujući organiziranje otpreme, obradu povrata i povrata novca te vođenje evidencije o kupnjama koje izvršite; za nabavu proizvoda koje ste kupili od nas; pružiti vam ponude koje bi vas mogle zanimati; i/ili za pružanje relevantnog oglašavanja. Te podatke možemo koristiti i kako bismo zaštitili vas, druge kupce i naše poslovanje od kriminalnih aktivnosti i rizika te kako bismo bili sigurni da razumijemo i možemo ispuniti svoje zakonske obveze prema vama i drugima te da se možemo braniti.
Ovisno o zakonima koji se primjenjuju u zemlji u kojoj imate prebivalište, obrađivat ćemo vaše osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa (gdje je to primjenjivo i ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište), za izvršenje našeg ugovora s vama, za ispunjavanje primjenjivih zakonskih obveza ili kako je drugačije dopušteno zakonom.
Internet ili druge slične mrežne aktivnostiOpćenito možete posjetiti web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka o sebi. U tom slučaju prikupljamo i pohranjujemo samo podatke o vašem pristupu web stranici koji će se automatski prenijeti s vašeg preglednika na nas kada pristupite web stranici.
To dobivamo neizravno od vas (npr. od promatranja vaših radnji na našim web stranicama) ili od trećih strana poput pružatelja usluga analize podataka. To može uključivati: IP adresu, MAC adresu ili druge podatke o jedinstvenom identifikatoru ("Identifikator uređaja") za računalo, mobilni uređaj, tehnologiju ili drugi uređaj (zajedno "Uređaj"), naziv domene, vrstu i verziju preglednika, povijest pregledavanja, povijest pretraživanja, informacije o vašem posjetu (uključujući pregledane, kupljene ili tražene proizvode), pojedinosti o bilo kojoj web stranici koja vas je uputila na našu web stranicu, aplikacija ili oglas; postavka lokacije i vremenske zone, vrste i verzije dodataka preglednika, operativni sustav i platforma, vremena i pogreške odgovora na stranicu, duljina posjeta određenim stranicama, informacije o interakciji stranice (kao što su pomicanje, klikovi, tipkanje i prijelazi miša); količinu vremena koje provodite pregledavajući ili koristeći web stranicu i posjećene stranice, koliko se puta vraćate ili druge podatke o klikovima ili korištenju web stranice i prelascima mišem) i metode koje se koriste za pregledavanje stranice.
Ove podatke možemo koristiti kako bismo vam pružili personalizirani sadržaj, informacije i poslali brošure, kupone, uzorke, ponude i druge informacije o našim proizvodima ili našoj grupi tvrtki; i/ili za pružanje relevantnog oglašavanja. Ove podatke također koristimo kako bismo omogućili tehničku isporuku sadržaja naše web stranice na vaš uređaj; poboljšalti naše internetske usluge i iskustvo koje dobivate kada surađujete s nama na mreži; kao i u svrhu tehničke sigurnosti naše web stranice.
Ovisno o zakonima koji se primjenjuju u zemlji u kojoj se nalazite, obrađivat ćemo vaše osobne podatke uz vaš pristanak i / ili za izvršenje našeg ugovora s vama i / ili na temelju naših legitimnih interesa (gdje je to primjenjivo i ovisno o zemlji u kojoj se nalazite) u osiguravanju sigurnosti web stranice, optimiziranje web stranice i usluga koje vam nudimo, poboljšanje marketinga, analitike ili funkcionalnosti web mjesta ili na drugi način dopušten zakonom.U određenim jurisdikcijama možda ćete moći odabrati svoje postavke kolačića na temelju pristanka.
Informacije o preferencijama i zaključci izvučeni iz drugih osobnih podatakaTo uključuje profil koji odražava sklonosti, karakteristike, psihološke trendove, predispozicije, ponašanje, stavove, inteligenciju, sposobnosti i sklonosti osobe. Također uključuje informacije utvrđene o vama s društvenih medija, kao što su vaša profilna slika, lajkovi, lokacija i preferencije proizvoda.
Te zaključke primamo neizravno od vas (npr. od promatranja vaših radnji na našim web stranicama) ili od trećih strana, kao što je pružatelj usluge analize podataka.
Takve podatke koristimo za pružanje i poboljšanje značajki, proizvoda i usluga koje zatražite; za pružiti vam personalizirani sadržaj, informacije i poslati vam brošure, kupone, uzorke, ponude i druge informacije o našim proizvodima ili našoj Grupi tvrtki; za kontaktirati vas putem telefona ili tekstualne poruke s ponudama relevantnim za vaše preferencije; za poboljšati naše web stranice, proizvode i usluge, korisničku službu i iskustvo kupovine kupaca; stvoriti reprizu sesije koja prikazuje vaš posjet našoj web stranici; i/ili za pružanje relevantnog oglašavanja ili pružanje kopija našeg biltena i informacija o našim proizvodima, pokretanju trgovina, partnerstvima i događajima u trgovini, kako bismo vas kontaktirali u vezi s pitanjima vezanim uz usluge. Vaše podatke možemo koristiti za prikupljanje povratnih informacija od vas, kako bismo vam omogućili sudjelovanje u istraživanju kupaca ili fokus grupama, kako bismo vas informirali o proizvodima i komercijalnim mogućnostima koje bi vas mogle zanimati, poboljšati vaše iskustvo kao kupca izradom profila vaših preferencija (uključujući zapise o kupnji) kako bismo vam ponudili personalizirane proizvode i ponude; kako bismo vam omogućili sudjelovanje u našim promocijama, natjecanjima, nagradnim igrama i posebnim ponudama; poboljšanje postojećih i razvoj novih proizvoda i usluga; te da ispunimo svoje administrativne i komercijalne svrhe i interese u aktivnostima kao što su one u sigurnosne svrhe, statističke i marketinške analize, održavanje sustava, za upravljanje jamstvima proizvoda i povratima novca.
Ovisno o zakonima koji se primjenjuju u zemlji u kojoj imate prebivalište, obrađivat ćemo vaše osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa (gdje je to primjenjivo i ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište) i, kada je to propisano zakonom, na temelju vašeg pristanka.
Komunikacijski podaciMožemo prikupljati komunikacijske podatke iz različitih izvora, uključujući popise kontakata, demografske podatke izvorno prikupljene od drugih društava unutar grupe Natura &Co i osobne podatke koji su legalno dobiveni od drugih trećih strana, a koji se mogu kombinirati s drugim podacima koje prikupljamo u svrhe opisane u ovom odjeljku, uključujući podatke o vašoj komunikaciji s nama (npr. vaše e-poruke, pisma, pozivi, postovi i poruke na našim društvenim mrežama). To može uključivati komunikaciju s voditeljima prodaje, regionalnim menadžerima i / ili poduzetnicima za ljepotu ako dijele takvu komunikaciju s nama.Takve podatke koristimo za pružanje i poboljšanje značajki, proizvoda i usluga koje zatražite; za pružiti vam personalizirani sadržaj, informacije i poslati vam brošure, kupone, uzorke, ponude i druge informacije o našim proizvodima ili našoj Grupi tvrtki; i/ili za pružanje relevantnog oglašavanja.
Ovisno o zakonima koji se primjenjuju u vašoj zemlji, obrađivat ćemo vaše osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa (gdje je to primjenjivo i ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište), za izvršenje našeg ugovora s vama i, kada je to propisano zakonom, na temelju vašeg pristanka.
Ostale osobne podatke koje smo možda prikupili uz vaš pristanakTe podatke dobivamo izravno od vas. To može uključivati:
 • Informacije koje pružate pozivom, slanjem e-pošte, slanjem poruka ili čavrljanjem putem interneta s našim timom i/ili osobljem trgovine ili odgovaranjem na ankete ili natjecanja.
 • Informacije koje se o vama utvrđuju s društvenih mreža, kao što su vaša profilna slika, lajkovi, opći detalji geolokacije kada koristite jednu od naših mobilnih aplikacija.
 • Ostale podatke koje smo prikupili od vas uz vaš pristanak.
Takve podatke koristimo za pružanje i poboljšanje značajki, proizvoda i usluga koje zatražite; pružiti vam personalizirani sadržaj, informacije i poslati vam brošure, kupone, uzorke, ponude i druge informacije o našim proizvodima ili grupi tvrtki Natura &Co; kada obavljamo svoje dužnosti u ugovoru s vama; i/ili za obradu osobnih podataka potrebnih za procjenu i prihvaćanje kupaca i za pomoć u pronalaženju najbliže trgovine.
Ovisno o zakonima koji se primjenjuju u vašoj zemlji, vaše osobne podatke obrađujemo na temelju našeg legitimnog interesa (gdje je to primjenjivo i ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište), za izvršenje našeg ugovora s vama i, kada je to propisano zakonom, na temelju vašeg pristanka.

O web stranicama Trećih strana

Možda ćete moći pristupiti našoj web stranici s web stranice treće strane ili obrnuto. Vaše korištenje web stranica trećih strana regulirano je pravilima o privatnosti te web stranice. Mogu se primjenjivati različiti uvjeti i odredbe i pravila o privatnosti. Oni mogu slati vlastite kolačiće ili datoteke za praćenje na vaš uređaj i mogu prikupljati vaše osobne podatke u vlastite svrhe. Te informacije ne podliježu ovoj Obavijesti o privatnosti.

Koliko dugo pohranjujemo vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke pohranjujemo u svrhe navedene u ovoj Obavijesti i za vrijeme trajanja našeg poslovnog odnosa s vama. Nakon što naš poslovni odnos s vama završi i vaši podaci više nisu potrebni u te svrhe, izbrisat ćemo vaše podatke, osim ako su vaši podaci potrebni i u druge svrhe navedene u ovoj Obavijesti o privatnosti i / ili su potrebni za ispunjavanje primjenjivih zakonskih ili regulatornih obveza. Također možemo pohraniti vaše podatke za rješavanje bilo kakvih pritužbi u vezi s našim proizvodima i uslugama. Naša razdoblja čuvanja određuju se prema zakonskim zahtjevima zemlje u kojoj imate prebivalište.

Kako dijelimo i otkrivamo vaše osobne podatke

Kao globalno trgovačko društvo, vaše osobne podatke možemo otkriti:

 • Grupaciji društava Natura &Co;
 • Kupcima, voditeljima prodaje i/ili franšizerima mreže Natura &Co, ako ste na ovaj način izrazili želju za kupnjom proizvoda;
 • Trećim stranama koje pružaju robu ili usluge kako bi nam pomogle u poslovanju i poboljšanju naših usluga;
 • vanjskim revizorima i pravnim savjetnicima;
 • drugim stranama kojima smo ovlašteni ili zakonski obvezni otkrivati informacije;
 • Snagama reda i drugim državnim tijelima. Da bi to postiglo, tijelo zahtijeva odgovarajući sudski nalog ili nalog za koji mora dokazati da je potrebno otkriti tražene ili presretnute informacije. Zadržavamo pravo osporiti ove zahtjeve.

Vaše osobne podatke možemo dijeliti ili prenositi tijekom bilo kojeg postupka izravne ili neizravne reorganizacije, uključujući, ali ne ograničavajući se na, spajanja, akvizicije, dezinvestiranja, stečajeve i prodaju cijele ili dijela naše imovine. Vaši osobni podaci mogu se dijeliti nakon završetka takve transakcije i/ili tijekom procjene do prijenosa (podložno zahtjevima povjerljivosti). Ako se prenose, vaši osobni podaci i dalje će podlijegati ovoj Obavijesti o privatnosti ili pravilima koja u najmanju ruku štite vašu privatnost u jednakoj mjeri kao i ova Obavijest o privatnosti, osim ako drugačije ne pristanete.

Međunarodni prijenosi podataka: Vaše osobne podatke možemo prenijeti našim podružnicama i podružnicama ili drugim trećim stranama, u skladu s primjenjivim lokalnim zakonom, ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište. Također možemo prenijeti vaše osobne podatke iz vaše zemlje ili jurisdikcije u druge zemlje ili jurisdikcije u skladu sa zakonskim zahtjevima.

 • Za međunarodne prijenose podataka koji podliježu pravu EGP-u, Velikoj Britaniji i Švicarskoj prvenstveno koristimo standardne ugovorne klauzule Komisije Europske komisije.
 • Za prijenose između drugih jurisdikcija možemo se osloniti na druge pravne mehanizme za međunarodne transfere, prema potrebi prema relevantnom zakonu.
 • Također smo sklopili i proveli Sporazum unutar grupe kako bismo osigurali siguran i zakonit prijenos osobnih podataka među subjektima unutar Grupe trgovačkih društava Natura &Co, kao i među različitim zemljama širom svijeta, gdje su takvi prijenosi potrebni tijekom poslovanja.

Provodimo procjene učinka prijenosa kako bismo proveli dodatne mjere kako bismo osigurali da se vaši osobni podaci obrađuju prema standardima koji se primjenjuju na vaše područje.

Vaši osjetljivi osobni podaci neće se koristiti u dodatne svrhe koje nisu u skladu s gore navedenim svrhama, osim ako vam ne dostavimo obavijest o tim dodatnim svrhama.

Ne prodajemo vaše osobne podatke ili vaše osjetljive osobne podatke, niti ih dijelimo s trećim stranama za oglašavanje utemeljeno na ponašanju u više konteksta.

Kako štitimo vaše osobne podatke

Provodimo sveobuhvatne tehničke, fizičke i organizacijske mjere kako bismo osigurali razinu sigurnosti primjerenu riziku za osobne podatke koje obrađujemo i osigurali usklađenost s važećim zakonskim zahtjevima. Te su mjere usmjerene na zaštitu trajnog integriteta i povjerljivosti osobnih podataka. Kontinuirano ocjenjujemo i poboljšavamo te mjere.

Kako pristupamo privatnosti djece

Naše web stranice dizajnirane su i namijenjene odraslima. Razumijemo važnost poduzimanja dodatnih mjera opreza kako bismo zaštitili privatnost i sigurnost djece koja koriste proizvode i usluge mreže Natura &Co.

Tamo gdje jedna od naših web stranica može biti namijenjena mlađoj publici, ovisno o zemlji u kojoj se nalazi naša publika, dobivamo pristanak roditelja ili skrbnika u skladu s važećim lokalnim zakonom. Ako saznate da je dijete, kršeći ovu Obavijest o privatnosti, registrirano za biltene e-pošte ili na drugi način dalo svoje osobne podatke, prijavite nam to pomoću podataka za kontakt koji se nalaze na dnu ove Obavijesti o privatnosti. Ako postanemo svjesni da je maloljetni korisnik dao osobne podatke bez dopuštenja roditelja, ukinut ćemo taj račun i izbrisati sve osobne podatke koje je taj korisnik dao u mjeri u kojoj je to izvedivo i što je prije moguće.

Ovisno o zemlji u kojoj se nalazite, vaše osobne podatke možemo koristiti za provođenje provjera dobi i provođenje takvih dobnih ograničenja.

Vaša prava u vezi s obradom vaših osobnih podataka

Ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište, možda imate neka ili sva sljedeća prava:

 • za dobivanje informacija o obrađenim osobnim podacima koji se odnose na vas i za dobivanje kopije takvih podataka (pravo na pristup);
 • dobiti ispravak svih netočnih osobnih podataka i, uzimajući u obzir svrhe obrade, dopunu nepotpunih osobnih podataka (pravo na ispravak) (javite nam jesu li se i u kojoj mjeri vaši podaci koje pohranjujemo promijenili kako bismo mogli ispraviti ili ažurirati odgovarajuće podatke);
 • Ako postoje opravdani razlozi, zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na brisanje);
 • Zatražiti ograničenje obrade osobnih podataka, ako su ispunjeni zakonski uvjeti (pravo na ograničenje obrade);
 • povući svoju privolu u bilo kojem trenutku, ako se obrada podataka temelji na privoli, pod uvjetom da takvo povlačenje ne utječe na zakonitost prethodne obrade vaših podataka (povlačenje privole);
 • za primanje osobnih podataka koje ste dali u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu i za prijenos tih osobnih podataka drugom voditelju obrade ili, ako je to tehnički izvedivo, da ih prenesemo (pravo na prenosivost podataka); i
 • Ne podlijegati odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi koja proizvodi pravne učinke koji se odnose na vas ili značajno utječe na vas na sličan način, ako zakonski zahtjevi nisu ispunjeni (ne podlijeganje automatiziranoj obradi).
 • Uložiti prigovor, ako je primjenjivim pravom predviđeno, obradi vaših podataka (pravo na prigovor):

  • koji se obrađuje u svrhu naših legitimnih interesa (ako je primjenjivo i ovisno o zemlji u kojoj imate prebivalište), osim ako takvi interesi ne nadmašuju vaša pojedinačna prava;
  • u svrhe izravnog marketinga, bez posebnog razloga

Ovisno o zemlji u kojoj se nalazite, naše digitalne marketinške komunikacije pružit će mehanizme otkazivanja pretplate ili isključivanja koji vam omogućuju izmjenu komunikacijskih preferencija. Imajte na umu da ako isključite marketinške komunikacije, i dalje vas možemo kontaktirati s nepromotivnim komunikacijama, poput onih o tekućim poslovnim odnosima ili administrativnim porukama (npr. ažuriranja internetskih narudžbi).

Kako biste ostvarili svoja prava, uključujući povlačenje privole, obratite nam se ovdje zastita.podataka@avon.com. Također možete imenovati ovlaštenog zastupnika koji će podnijeti zahtjev u vaše ime. Kako bi zaštitili vaše podatke od neovlaštenog pristupa ili izmjene od strane trećih strana, svi zahtjevi u vezi s vašim osobnim podacima bit će podložni provjeri identiteta osobe koja podnosi zahtjev. Nastojimo odgovoriti na provjerljiv zahtjev u traženim rokovima.

Ispitanik koji smatra da se ne pridržavamo ove Obavijesti ili primjenjivih zakona o zaštiti podataka u vezi s njegovim osobnim podacima može nas kontaktirati radi registracije pritužbe; podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava ili rješavanja bilo kojeg drugog pitanja koje proizlazi iz ove Obavijesti. Pritužbe bilo koje osobe također se mogu uputiti DPO timu putem e-pošte OVDJE.

Ne dovodeći u pitanje druge pravne lijekove, također imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu u bilo kojem trenutku. Podaci nadzornog tijela su: Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP), Selska cesta 136, Zagreb, e-mail: azop@azop.hr

Sjaji svjetlosno otkrivanje

Kalifornijski zakon omogućuje stanovnicima Kalifornije da zatraže određene informacije u vezi s našim otkrivanjem osobnih podataka trećim stranama u njihove svrhe izravnog marketinga. Da biste podnijeli takav zahtjev, stavite "Sjaji svjetlo" u odjeljak "Detalji zahtjeva" na gornjem obrascu ili u retku predmeta, ako je podnesen e-poštom. Imajte na umu da postoje ograničenja koliko puta možete ostvariti neka od ovih prava. Možete imenovati ovlaštenog agenta koji će podnijeti zahtjev u vaše ime. Agent mora dostaviti dokaz o vašem odobrenju. Možemo odbiti zahtjev agenta koji ne dostavi dokaz da ste ga vi ovlastili da djeluje u vaše ime. Možda ćemo morati potvrditi vaš zahtjev prije nego što ga ispunimo. Na primjer, možemo zatražiti da potvrdite točke podataka koje već imamo o vama. Osobne podatke navedene u zahtjevu koristit ćemo samo za provjeru identiteta ili ovlasti podnositelja zahtjeva.

Geolokacijski podaci

Ako ste prethodno pristali na dijeljenje preciznih geolokacijskih podataka s našim digitalnim uslugama, možete u bilo kojem trenutku zaustaviti prikupljanje tih podataka promjenom postavki u postavkama preglednika ili mobilnog uređaja.

Automatske obavijesti/upozorenja

Ako ste dopustili jednoj od naših mobilnih aplikacija da vam šalje push obavijesti ili upozorenja, te poruke možete deaktivirati u bilo kojem trenutku u postavkama obavijesti na mobilnom uređaju.

Promjene koje unosimo

Ovu Obavijest možemo povremeno ažurirati i revidirati datum na dnu ove Obavijesti kako bi odražavao datum kada je došlo do takvog ažuriranja. Ako napravimo bilo kakve značajne promjene u načinu na koji prikupljamo, koristimo i / ili dijelimo osobne podatke koje ste naveli, nastojat ćemo vam pružiti obavijest prije nego što takve promjene stupe na snagu, na primjer objavljivanjem istaknute obavijesti na web mjestu naše tvrtke.

Nastavak korištenja web stranice predstavlja prihvaćanje nove Obavijesti o privatnosti. Preporučujemo vam da povremeno pregledate ovu stranicu kako biste saznali najnovije informacije o našim praksama zaštite privatnosti. Ako to zahtijeva primjenjivi zakon, ovisno o zemlji u kojoj imate sjedište, možemo zatražiti vašu prethodnu suglasnost za sve značajne promjene koje napravimo u ovoj Obavijesti o privatnosti.

U slučaju bilo kakve razlike u tumačenju ili značenju između engleske verzije i bilo kojeg drugog prijevoda ove Obavijesti o privatnosti, prevladava engleska verzija (osim ako ne razumijete engleski jezik, u kojem slučaju prevladava hrvatska verzija). Englesku verziju ove Obavijesti o privatnosti pogledajte OVDJE.

Datum stupanja na snagu: 22.08.2023.