Hrvatska
    |         |    

POSLJEDNJI PUT AŽURIRANO: 07.09.2023

AVON

Pravila o kolačićima

AVON kao dio grupe društava Natura &Co ("Natura &Co", "mi", "nas", "naš"), u potpunosti je predana odgovornom prikupljanju, korištenju i brizi o osobnim podacima pojedinaca. Ova Pravila o kolačićima ("Pravila") opisuju različite kategorije kolačića ili sličnih tehnologija ("Kolačići") koje se mogu koristiti u vezi sa Avon web stranicama kojima pristupate ("Web-strana") i kako njima možete upravljati.

Imajte na umu da, u mjeri u kojoj informacije prikupljene putem kolačića predstavljaju osobne podatke, obrađujemo takve podatke u skladu s našom Obavijesti o privatnosti. Ako imate upit o tome kako se koriste vaši osobni podaci, možete kontaktirati voditelja obrade podataka putem tima službenika za zaštitu podataka (DPO) ovdje.

Koristimo kolačiće na našoj web stranici, koji nam, između ostalog, pomažu poboljšati vaše iskustvo naše web stranice i osigurati da radi onako kako očekujete.

Što je kolačić?

Kolačići su tekstualne datoteke koje sadrže male količine informacija koje web stranice / aplikacije koje posjećujete preuzimaju na vaše računalo ili mobilni uređaj.

Tko postavlja kolačiće?

 • Kolačići od prve strane: Kada posjetite našu web stranicu / aplikaciju, ona traži od vašeg preglednika pohranu kolačića na vaš uređaj kako bi zapamtio podatke o vama, poput vaših jezičnih preferencija ili podataka za prijavu. Te kolačiće postavljamo mi.
 • Kolačići trećih strana: Na našoj web stranici / aplikaciji imamo i kolačiće koje postavljaju treće strane. To su kolačići iz domene koja se razlikuje od domene naše web stranice / aplikacije koju posjećujete. Ove kolačiće trećih strana koristimo za naše oglašavanje i marketinške napore.

Vrste kolačića

Sada ćemo objasniti koje kolačiće koristimo na našoj web stranici i zašto ih koristimo.

A. Kategorija

 • Strogo potrebni kolačići: Ovi kolačići su ključni za funkcioniranje naše web stranice. Obično se aktiviraju kao odgovor na vaše radnje i zahtjeve našoj web stranici, na primjer kada se prijavite, postavite postavke privatnosti ili ispunite obrasce. Možete ih blokirati putem svog preglednika, ali neki dijelovi naše web stranice neće raditi za vas dok su takvi kolačići blokirani.
 • Kolačići nisu strogo potrebni: Ovi kolačići nisu potrebni za pravilno funkcioniranje naše web stranice. Takve kolačiće prikupljamo kada pristanete na to. Tražimo vaš pristanak u našem natpisu kolačića ili u postavkama kolačića web-strane ili u dopuštenjima aplikacije.

B. Potkategoriju

 • Kolačići izvedbe: Ovi kolačići omogućuju nam brojanje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati performanse naše web stranice. Pomažu nam u razumijevanju koje su stranice najomiljenije i najmanje omiljene te kako se posjetitelji kreću po web strani. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju su agregirane i stoga anonimne. Ako ne dopustite ove kolačiće, nećemo znati kada ste posjetili našu web stranicu i nećemo moći pratiti njezinu izvedbu.

Također koristimo Google Analytics kako bismo analizirali način na koji koristite našu web stranicu, koja generira statističke i druge podatke pomoću kolačića. Ako ne želite da podaci o posjetu web-lokaciji koje prijavljuje Google Analytics, na ovu vezu možete instalirati dodatak preglednika za isključivanje usluge Google Analytics.

 • Funkcionalni kolačići: Ovi kolačići omogućuju našoj web stranici pružanje funkcionalnosti i personalizacije i omogućuju web strani da pamti vaše odabire i prilagođene postavke (npr. veličina teksta). Možemo ih postaviti mi ili pružatelji usluga treće strane čije smo usluge dodali na našu web stranicu. Ako ne dopustite ove kolačiće, neke ili sve ove usluge možda neće ispravno funkcionirati.
 • Kolačići za definiranje ciljne publike: ovi kolačići prikupljaju podatke o vašim navikama pregledavanja kako bi oglašavanje bilo relevantno za vas i vaše interese. Naši partneri za oglašavanje mogu ih postaviti putem naše web stranice. Te ih tvrtke mogu koristiti za izradu profila vaših interesa i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web lokacijama. Oni ne pohranjuju izravno osobne podatke, već se temelje na jedinstvenoj identifikaciji vašeg preglednika i internetskog uređaja. Ako ne dopustite ove kolačiće, iskusit ćete manje ciljano oglašavanje.

[Ova web stranica povremeno koristi programe internetskog oglašavanja različitih pružatelja usluga treće strane, kao što su "Google Oglasi", a povezani kolačići za praćenje konverzija mogu se postaviti u pregledniku korisnika. Informacije prikupljene kolačićima konverzije koriste ti pružatelji treće strane za pružanje informacija kao što je statistika konverzije klijentima koji su se uključili u praćenje konverzija. Iz tih podataka možemo prepoznati kada određeni pojedinačni posjetitelj web stranice dovrši događaj (poput kupnje) nakon interakcije s našim oglasima na tim platformama. Ako ne želite dopustiti te kolačiće na svom uređaju, možda ćete ih moći deaktivirati putem svojih korisničkih postavki u internetskom pregledniku, na primjer, Googleov kolačić za praćenje konverzija možete deaktivirati putem svojih korisničkih postavki u internetskom pregledniku.]

[Također koristimo Google Oglasi kodove za remarketing za bilježenje kada korisnici pregledavaju određene stranice ili poduzimaju određene radnje na web mjestu. To nam omogućuje pružanje ciljanog oglašavanja u budućnosti. Ako ne želite primati ovu vrstu oglašavanja od nas, možete se isključiti pomoću stranice za isključivanje DoubleClick na ovoj poveznici ili stranice za isključivanje inicijative za mrežno oglašavanje na ovoj Poveznici].

 • Kolačići društvenih mreža: Ove kolačiće umećemo na usluge društvenih medija koje dodajemo na našu web stranicu kako bismo vam omogućili dijeljenje našeg sadržaja sa svojim kontaktima. Oni mogu pratiti vaše pregledavanje na drugim web stranama i personalizirati oglašavanje na drugim web mjestima na temelju vaših interesa. Ako ne dopustite ove kolačiće, možda nećete moći vidjeti ili koristiti takve alate za dijeljenje.

Koliko dugo će kolačići ostati na mom uređaju?

Vrijeme zadržavanja kolačića na vašem uređaju ovisi o tome radi li se o "sesiji" ili "trajnom" kolačiću.

 • Kolačići sesije: traju dok ne prestanete pregledavati. Oni se stvaraju privremeno. Nakon što zatvorite preglednik, brišu se svi kolačići sesije.
 • Trajni kolačići: traju dok ne isteknu ili se ne izbrišu.

Većina kolačića koje koristimo trajni su i istječu između 30 minuta i dvije godine od datuma preuzimanja na vaš uređaj. Pogledajte sljedeći odjeljak o tome kako upravljati kolačićima i za više informacija o njihovom uklanjanju prije nego što isteknu.

Vaša kontrola nad kolačićima:

 • Moramo dobiti vaš pristanak za slanje kolačića na vaše računalo ili mobilni uređaj, osim ako su kolačići strogo potrebni za pružanje usluga vama ili ako važeći zakoni dopuštaju drugačije. Kolačići ne pohranjuju nikakve podatke koji bi vas mogli osobno identificirati. Kada ovi kolačići prikupljaju osobne podatke, zakonita osnova za takvu obradu su naši legitimni poslovni interesi, u skladu s važećim zakonima.
 • Možete odbiti ili prihvatiti kolačiće s naše web stranice i postaviti postavke kolačića kada prvi put stignete na našu web stranicu ili ih promijeniti u bilo kojem trenutku na


 • Alternativno, možete koristiti postavke kolačića u svom pregledniku. Relevantne informacije o postavkama preglednika mogu se pronaći i na web-strani davatelja usluga preglednika putem zaslona za pomoć ili možete potražiti informacije o najčešće korištenim preglednicima na sljedećoj web stranici koja nije povezana s nama.
 • Da biste onemogućili kolačiće u našoj aplikaciji, trebali biste pogledati Postavke na svom mobilnom uređaju.
 • Osim ako kolačić nije strogo potreban kolačić, svoj pristanak na naše kolačiće možete povući u bilo kojem trenutku, čak i ako ste prethodno pristali. Imajte na umu da kada uskratite svoj pristanak, to ne briše automatski kolačiće koji se već nalaze na vašem uređaju u skladu s vašim prethodnim pristankom. Ove kolačiće morat ćete ručno izbrisati slijedeći upute na vašem web pregledniku i / ili uređaju.

Obratite nam se: AVON može s vremena na vrijeme izmijeniti ovu Politiku. Molimo vas da poštujete datum na kraju ove stranice kako biste vidjeli kada su ova Pravila posljednji put revidirana. Promjene ovih Pravila stupit će na snagu kada revidiranu verziju stavimo na raspolaganje na našoj web stranici.

Sva pitanja, komentare ili zahtjeve u vezi s ovom Politikom uputite DPO timu ovdje.

DATUM STUPANJA NA SNAGU: 07.09.2023.